Op maandag 5 september start de Herentalse turnvereniging Corpus Sanum voor de 40e keer het nieuwe seizoen op.

Bij Corpus Sanum is iedereen welkom die van gymnastiek en dansen houdt en bieden de mogelijkheid aan zich lichamelijk te ontspannen ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit of kunde.

Talenten hebben de kans om voor een wedstrijdgroep te worden geselecteerd. Sinds enkele jaren is er ook een G-gymgroep voor mentaal gehandicapten en personen met een motorische stoornis.

Er is voor deze groep een opendeurdag voorzien op zaterdag 1 oktober van 11u00 tot 12u00 in de turnzaal Vossenberg te Herentals. De volledige uurrooster van alle groepen is terug te vinden op de website www.corpussanumherentals.be.
 
Het aanbod bij Corpus Sanum is zeer ruim en gevarieerd. Vanaf 2,5 jaar kan men terecht bij de kleutergroepen en recreatiegymnastiek kan vanaf 6 tot 66 jaar in groepen voor meisjes, jongens of gemengd. Voor het nieuwe seizoen werden de benamingen van de dansgroepen in een nieuw kleedje gestoken. Er zijn Hiphopgroepen vanaf 6 jaar en ingedeeld volgens kunnen.

Er zijn ook enkele demonstatie ploegen en er gaat volgend seizoen een Hiphop groep deelnemen aan competitie. Wedstrijdgroepen zijn er nog, ondanks de tegenwerking en pesterijen van de sportdienst, in volgende disciplines: Artistieke Gymnastiek (AGH & AGD), Tumbling en Trampoline.

Niettegenstaande alle bemoeienissen had de club vorig seizoen meer dan 550 leden en blijft het één van de toonaangevende clubs van Herentals. Een IK gym doorlichting plaatste Corpus Sanum op de definitieve lijst van kwaliteitsvolle clubs bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen. Het tevredenheidonderzoek onder eigen leden gaf aan dat 98% zeer content is over het aanbod, accommodatie, beleid en structuur van de club.
 
Een aantal leden hebben tijdens de zomervakantie niet stilgezeten. Zo nam de RG-demogroep deel aan de Wereldgymnaestrada in Lausanne. Wedstrijdgymnasten volgden her en der in Vlaanderen trainingskampen in hun discipline.

Topgymnasten Anouschka Boons en Dorien Glassée gingen in juli voor een week op stage in Groot Brittannië. Er hadden zich vorig seizoen ook 3 gymnasten geselecteerd voor de World Age Group Competition (WAGC) Trampoline, welke in november plaats heeft in Birmingham (GBR). Ter voorbereiding nemen ze in september deel aan de Internationale wedstrijd "Kiepenkerl-Cup" in Nothuln Duitsland
 
Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn sociaal laag gehouden en het begint van 70 euro (gymnastiek) en van 100 euro (dans). Meer inlichtingen op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be. De uurrooster is terug te vinden op www.corpussanumherentals.be
 
 
Foto: AGD gymnaste Jennifer Verreeth.